Ново 20! ГЕРБ оттегли Ципов като шеф на ЦИК

Той беше единственият кандидат за поста

Ново 20! ГЕРБ оттегли Ципов като шеф на ЦИК | StandartNews.com

ГЕРБ оттегля кандидатурата на Красимир Ципов за председател на ЦИК. Това стана ясно на извънреден брифинг, даден от лидера Бойко Борисов в централата на партията. Ципов бе единственият кандидат за поста и след консултациите при президента Румен Радев стана ясно, че ще бъде избран.

Това ли е прозрачният избор? С един кандидат! Направиха го в сговор, обяви Бойко Борисов. И заяви: Като направихме анализ, разбрахме, че това е един абсолютен капан. Самият Красимир Ципов е предложил на партийното ръководство да се преосмисли издигането на кандидатурата му, след като по време на консултациите при президента се е видяло, че около нея няма консенсус, съобщи Борисов.

Кое налага на 11 юли да са изборите, защо не са по-рано, защо да са по-късно, попита премиерът Бойко Борисов.

„Вече месец и половина ние чакаме и говорим за управляващия Борисов. Аз очаквах вчера след като се върне мандатът от БСП и да се възложи служебно правителство, за което президентът от месеци говори, че е готово. Утре и в други ден е Европейският съвет. Вместо да си отиде служебният премиер, аз би трябвало да ида на съвет и да поема отговорност за следващото служебно правителство. Това са безотговорни хора.”, обяви лидерът на ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай