Новина за историята! БСП реши за кабинета "Габровски"

Какво казаха социалистите за пореден път

Новина за историята! БСП реши за кабинета "Габровски" | StandartNews.com

 „Не ни интересуват имената в предложения кабинет, защото зад него прозира моделът на ГЕРБ – идеологията, с коятo БСП се бори от много години. Категорично няма да подкрепим правителство с мандат на ГЕРБ.“ Това заяви секретарят на парламентарната група на “БСП за България“ Вяра Емилова в ефира на Nova News.

Емилова посочи още, че няма как Николай Габровски да състави сам своя кабинет, защото неговата структурата трябва да е съгласувана с партията мандатоносител – в случая ГЕРБ.

Депутатът от БСП заяви, че социалистическата партия има готовност да води разговори за съставяне на правителство с „Продължаваме Промяната“ при връчване на втория мандат: „С ПП бяхме коалиционни партньори в миналото управление и заедно прекарахме много от левите политики на БСП“, каза Емилова.

Тя заяви, че ако се стигне до трети мандат и той бъде връчен на БСП, партията има готовност да предложи правителство. „В никакъв случай няма да водим разговори с ГЕРБ и в третия мандат“, категорична бе Вяра Емилова. 

„Ако третият мандат бъде даден на друга политическа партия, ние ще седнем на масата и ще водим преговори за политики – важно е интересът на българските граждани да бъде защитен“, посочи още Емилова.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай