Нови подробности за тайния пръст на Алексей в сглобката. Разкритието

Румен Христов повдигна завесата

Нови подробности за тайния пръст на Алексей в сглобката. Разкритието | StandartNews.com

Каква точно е била логистичната подкрепа, оказвана от показно застреляния на Витоша бизнесмен Алексей Петров, за уреждането на среща между Бойко Борисов и Кирил Петков? Нова светлина върху най-обсъжданата тема у нас в последните дни хвърли Румен Христов, лидер на СДС и депутат от ГЕРБ-СДС.

ВИЖ ОЩЕ: Плевнелиев за първи път удари Борисов, разкри тайния план на Радев

Христов потвърди информацията на медиите, че срещата се е състояла в Самоковския манастир "пред очите на Бога" и в това няма нищо лошо, защото всички ние изповядваме християнските ценности.

"Аз съм участвал на официалните срещи, които се провеждаха в сградата на Народното събрание. Вероятно, когато се съставя кабинет, има и други логистични срещи, както беше изтъкнато. Нищо лошо. В крайна сметка, трябваше да се постигне едно сближаване на вижданията между двете формации”, каза Христов пред Нова тв.

Да не забравяме, че господин Кирил Петков арестува господин Бойко Борисов. И в крайна сметка трябваше да се намери изглаждане на тези взаимоотношения в името на България. Това не са високопарни приказки, които казвам. Ние не печелим от тази коалиция. Надявам се да спечели България, допълни лидерът на СДС.

На въпрос не се ли притеснява, че човек с репутацията на Алексей Петров е посредничил за срещата между политиците, Христов посочи: "Първото, което искам да кажа - не съм сигурен доколко неговата роля е толкова важна. Второ, когато имаш повече от две години постоянни предсрочни избори, нестабилно правителство, служебно правителство с превишени правомощия от страна президента и един куп поразии, които направи служебното правителство - търсиш някакъв компромис. В политиката има компромиси. Въпросът е те да не бъдат за сметка на България".

"Очевидно е, че след като някой друг не е успял да поеме тази посредническа роля, се е стигнало до логистиката, която е осигурил господин Петров. Никога не съм виждал Алексей Петров. Не познавам и бащата на Кирил Петков - Петко", категоричен е депутатът.

Той подчерта, че не се чувства обиден от факта, че не е бил поканен на тези лидерски срещи, които са се провеждали в Самоковския манастир. "За нас от СДС беше важно България да има редовно правителство. България има големи цели. Голямата цел е еврозоната и Шенген. Това може да се случи само при редовно правителство. От тази гледна точка ние казахме, че ще направим компромиси, но трябва да постигнем важните цели за България. След влизането ни в НАТО и ЕС това са другите големи външно-политически цели, които трябва да изпълним", каза още Румен Христов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай