Понеделник,

Нови кадри! Паргов обучава млади социалисти

От: СТАНДАРТ -
162
Нови кадри! Паргов обучава млади социалисти
A
A
A
  • Всеки гражданин трябва да се интересува от политика и да има позиция, каза лидерът на градската организация на БСП по време на първото обучение за новоприети социалисти

БСП - София разполага с кадри. В градската ни организация има млади хора с леви разбирания. Доказателство за това са новоприетите през последната година членове. Защото България има нужда от силна и отговорна лява партия. Това каза председателят на БСП – София Калоян Паргов, който откри първото обучение за новоприети социалисти, което се проведе централата на ул. "Леге" №10.

„Въпреки кризата на доверие, която партията преживява в последните месеци, софийската организация на БСП предизвиква интерес у отговорните и ангажирани млади граждани“, заяви той.

Паргов допълни, че в това трудно за политиката време БСП - София продължава да приема нови членове. „Истината е, че всеки отговорен гражданин трябва да се интересува от политика и да има позиция. Защото всичко в живота на човек е политика. И дори ти да не се интересуваш от нея, политиката се интересува от теб“, обясни лидерът на градската организация на БСП.

По време на обучението новите членове на левицата имаха възможност в няколко лекции да се запознаят с политическите идеологии на лявото и дясното и левите политически организации в Европа и България. В програмата бяха включени и теми за структурата и начин на функциониране на Българската социалистическа партия, както и за предизборните кампании.

Сред гост-лекторите бяха Александър Димитров, който е председател на Младежко обединение в БСП – Възраждане и член на Градския съвет на МО в БСП – София, Галин Дурев и Боян Балев, които са членове на НС на БСП.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички