Нов сблъсък! Кабинет или избори

Какво си казаха Петков и Атанасова

Нов сблъсък! Кабинет или избори | StandartNews.com

Нова полемика между ГЕРБ и ПП-ДБ за съставянето на кабинет.

"Ако махнем целия театър, който се случва в момента, ние сме в първия мандат на ГЕРБ. Пред тях има три избора и те са много ясни". Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков в кулоарите на парламента.

Първият вариант е да направят правителство - на малцинството, на личностите, на експертите, програмно. Отиват при ДПС и искат подкрепа от хора като Делян Пеевски.

Избор две, казват не можем да направим правителство и отиваме на избори. Губим три месеца историческо време, губим европейски средства, губим цялата възможност България да прогресира, рискуваме да станем второстепенна държава в ЕС.

Третия избор е много прост - подкрепят правителство с втория мандат, посочи Петков.

Десислава Атанасова също даде своя коментар.

Според нея първият вариант на ПП-ДБ е да подкрепят програмата на ГЕРБ "България след кризите: План за възстановяване" с първия мандат за съставяне на правителство. Вторият са изборите.

Те нямат опция да си избират каквото и да е. "Възраждане" им отказаха, ИТН им отказа, ДПС им отказа. БСП все още като че ли не са казали категорично дали биха подкрепили мандат на "Продължаваме промяната", подчерта Атанасова.Тя припомни, че вчера ДПС обявиха, че повече няма да водят разговори с тях, защото са ги пренебрегнали.

„От нас не искат участие на споделена отговорност, искат само да ги контролираме законодателно. Вторият им вариант е избори. Кой има повече варианти?“, попита риторично тя.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай