Нов рунд Борисов & Нинова в парламента, вижте!

Премиерът: Излъгахте един милион българи, че си подавате оставката

Нов рунд Борисов & Нинова в парламента, вижте! | StandartNews.com

Имате възможност и право да ми искате оставката, но аз, за разлика от Вас, 2 пъти съм си я подавал и съм напускал управлението. А вие излъгахте този един милион българи (гласувалите за БСП), че си давате оставката, а после - не си я давам. В къщата на обесения въжето не трябва много да се размахва и думата "оставка" не трябва много да я употребявате. Така премиерът Бойко Борисов отговори на лидера на БСП Нинова, която поиска оставката му на днешния парламентарен контрол.

В началото на изявлението си по въпроса с поисканата му от лидера на БСП оставка, министър-председателят се обърна към Нинова: "Уважаема госпожо председател, уважаема г-жа Нинова, използвам случая да Ви поздравя за поредното добро представяне на местните избори. Демокрацията много ясно е определила и на изборите хората преценяват кой да ги управлява и кой не. Така че не мога да приема вашите оценки: не един, не два, не 10 пъти (ГЕРБ победи БСП на избори). Интересува ме оценката на хората".

Корнелия Нинова поиска думата за уточняващ въпрос и отговори така: "За оставката ми - аз излъгах не един милион българи, излъгах Вас и няколко бизнесмени в България. Да ви кажа ли с кого поименно разговаряхте как да ме смените от БСП, колко пари хвърлихте в този процес? Така че не българските граждани, а Вас, уважаеми, и няколко бизнесмени, с които разговаряхте за овладяването на БСП", каза Нинова.

Министър-председателят бе в Народното събрание, за да отговори на конкретния въпрос на Корнелия Нинова: "Г-н премиер, на 5 юни 2019 приехте външния министър на Холандия в София, веднъж казахте, че Холандия не ни иска в Шенген по егоистични причини. Какво ви каза той по въпроса за приемането на България в Шенген, след като Холандия е срещу нас?"

"Холандия по егоистични причини счита така - ако България и Румъния, както и Гърция, са в Шенген, 2000 мигранти влизат на ден в Гърция и оттам стигат до Холандия", обясни Борисов. "България единствена се справя добре с миграционния поток, Холандия като цяло подкрепя България, даже сега купихме 2 кораба от тях за военните от тях, но те не само към България, а и към Румъния и Балканите са много скептични", посочи премиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай