Нов пост след пенсионирането - зам.-министър на МВР

Награждаван е многократно за висок професионализъм

Нов пост след пенсионирането - зам.-министър на МВР | StandartNews.com

Нолай Николов е назначен за заместник-министър на вътрешните работи със заповед на министър-председателя Гълъб Донев, съобщиха от правителствения пресцентър.

Николай Николов е заемал длъжността директор на Национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - МВР в периода от август 2006 г до ноември 2022 г.

Награждаван е многократно за висок професионализъм и съществен конкретен принос при изпълнение на служебните си задължения. Носител е на трите степени на почетния знак на МВР.

След пенсионирането му през ноември 2022 г. е назначен за съветник по въпросите за намаляването на риска от бедствия към политическия кабинет на заместник-министър председателя по обществен ред и сигурност в Министерски съвет.

На 21 април със заповед на министър-председателя Гълъб Донев от длъжността заместник-министър на вътрешните работи е освободена Моника Димитрова-Бийчър.

Николов беше награден на 25 ноември 2022 г. от държавния глава Румен Радев с почетния знак на президента за изключителни заслуги по време на дългогодишната си и отговорна служба в системата, за неговия професионализъм и всеотдайност, припомня БТА.

Признанието, което получавам днес, е най-вече заради работата на моите колеги. Няма как един ръководител на такава голяма структура да получи такива добри думи, ако неговите момчета и момичета не са винаги на място, каза тогава пред медиите Николов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай