Нинова: Имаме парите за великденските добавки

Нинова: Имаме парите за великденските добавки | StandartNews.com

София. За великденските добавки към пенсиите трябват 57.7 млн. лева. Това каза в парламента Корнелия Нинова от БСП. Тя обясни, че средствата ще дойдат от преструктуриране и икономия в държавния бюджет.

 

Няма да трябва актуализация на бюджета, категорична бе тя, цитирана от БГНЕС. "Давахме подобни великденски надбавки към пенсиите и в годините 2005 и 2009 г., по време на предишно управление на БСП. Правихме го и миналата година, когато нямаше избори, раздадоха се коледни надбавки на част от пенсионерите, увеличиха се парите за деца с увреждания, ваучерите за храна за работници. Ако вървим по тяхната логика, следващите няколко години въобще не трябва да правим социална политика, защото постоянно ще имаме избори", коментира още депутатката.

 

"Парите ги няма в бюджета на ДОО, те ще бъдат набавени чрез трансфер от държавния бюджет към НОИ, а сега има повишена събираемост за първите два месеца. Към ноември, когато гледахме бюджета на ДОО, не можехме да бъдем сигурни за този приход", добави Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай