Нинова: „За“ актуализацията на бюджета, но с корекции

Председателят на БСП посочи, че по време на срещата е имало неразбирателство между партийните лидери

Нинова: „За“ актуализацията на бюджета, но с корекции | StandartNews.com

„При наличие на 2,5 млн. ваксини на „Пфайзер“ няма нужда да се дават нови 16 млн. лв. за още 1,5 млн. дози.“

Това е заявила председателят на БСП Корнелия Нинова по време на Консултативния съвет за национална сигурност, свикан от президента Румен Радев.

Тя заяви, че по време на срещата е поставила въпроса за социалните разходи и за допълнителни средствата за строителните фирми, които спряха работа. По думите ѝ са коментирани темите, свързани с преизчисляването на пенсиите и актуализацията на бюджета.

„Ние сме „за“ актуализацията на бюджета, но не тази, която внася служебният кабинет – има нужда от корекции между първо и второ четене. Срещнах разбиране от министъра на финансите и на президента, че партиите сме свободни да правим предложения“, посочи Нинова.

„Тежък съвет, различни мнения, за съжаление не постигнахме съгласие“, уточни лидерът на левицата.

Тя добави, че по време на КСНС е обсъдена и ситуацията в Афганистан. „Получихме достатъчно информация, за която не мога да говоря. Обсъдихме мерки за действия, ситуацията е тревожна“, заяви Нинова.

Председателят на БСП посочи, че по време на срещата е имало неразбирателство между партийните лидери относно присъствието на икономическия министър Кирил Петков на заседанието заради казуса с канадското му гражданство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай