Четвъртък,

Нинова: За 5 месеца направихме това, за което се борехме 10 години

От: СТАНДАРТ -
2457
Нинова: За 5 месеца направихме това, за което се борехме 10 години
A
A
A

За 5 месеца направихме това, за което се борехме 10 години като опозиция. Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова по време на VІ-тата отчетно-изборна конференция на Младежкото обединение на БСП.

Днес е време, в което тези идеи, за които се борихме години наред, стават реалност. Днес ви пожелавам със самочувствие да отидете при вашите връстници и да им кажете, че младежката политика вече е факт. Защото само за няколко месеца реализирахме онова, за което се борихме 10 години в опозиция, каза Нинова.

Увеличи се майчинството, увеличиха се детските надбавки за отглеждане на дете през втората година, най-накрая мечтата ни за безплатни детски градини и ясли е факт. Правителството отпусна допълнително финансиране за училищни автобуси в отдалечените и малките населени места, за да може всяко дете да има достъп до образование, увеличиха се стипендиите за надарени деца. Борим демографската криза с реални мерки за младите и децата, заяви още Нинова.

"Нашето желание да има културен чек и да могат хората да се възползват от него, за да обърнем внимание на родното изкуство, е факт. Онези 200 лева за ваучери вече могат да се използват за културни мероприятия. А и с актуализацията на бюджета сега тези средства се увеличават от милиард на милиард и 200. Правителството пое гаранциите пред банките за кредитите на студентите. Така подкрепяме онези млади хора, които нямат възможност, които са бедни", посочва Нинова.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички