Нинова скръцна със зъби на "добрите", каза кой е статукво

Призова избирателите да гласуват със сърце и разум

Нинова скръцна със зъби на "добрите", каза кой е статукво | StandartNews.com

Появи се нова разделителна линия - добрите срещу лошите, статукво срещу промяна. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в заключителната си декларация от името на ПГ на БСП в последния ден на 48-ото НС.

Всички в тази зала са статукво, отсече Нинова. И обясни: "Не може да си управлявал, да си бил опозиция в два парламента и отново да казваш ние сме добри, а всички останали - лоши".

Военното взе превес в 48-то НС, каза Корнелия Нинова. "Първото решение бе да се плати новата ескадрила F-16, последваха оръжия за Украйна, инвестиционни проекти за армията, Гладоморът. Това военно предимство в работата и говоренето бе облечено в клишета и етикети - който е за оръжия, самолети, война, е евроатлантик, който е за мира, неутралитета,  е ретрограден евразиец. Поставянето на етикети и такива разделителни линии е една от пречките да има разговор. Етикетите бяха черно и бяло, а най-висша европейска ценност мира, а най-важна наша отговорност е националния интерес", обобщи тя.

Нинова посочи, че парламентът не е изпълнил най-важната си задача - да излъчи редовно правителство и да сложи край на политическата криза. И призова народните представители да видят грешките си, за да не ги допуснат отново.

В следващото Народно събрание най-голямото предизвикателство ще бъде да гарантираме парламентарната република, да излъчим редовно правителство и да дадем хоризонт за развитие на България, подчерта Нинова.

"Това бе парламент, белязан от скандали. Вместо борба с корупцията, се замеряхте със скандали кой е по-корумпиран", заяви Корнелия Нинова и подчерта, че борбата с корупцията остава и за БСП един от най-в приоритети в следващия парламент.

Нинова обяви, че през тези 4 месеца БСП е била за Европа на разума и мира, затова и внесе декларация за Шенген. Партията е била концентирана върху важни теми като цени, инфлация и др.

Разбра се коя е лявата партия и какво значи с леви мерки да постигаш леви резултати, категорична бе Нинова. Тя изтъкна какво е направила БСП в този парламент: 282 хил. семейства с безплатни учебници, половин милион работещи бедни с увеличена работна заплата, помощи за учениците от 1 до 4 клас с 300 лв. в началото на учебната година, спасени детски ясни от закриване

Накрая Нинова пожела на избирателите да мислят със сърце, но и с разум кого да изпратят в следващия парламент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай