Неделя,

Нинова скочи на Василев. Драма с плана за еврото

От: СТАНДАРТ -
4726
Нинова скочи на Василев. Драма с плана за еврото
A
A
A

Нова драма се задава във властта въпреки помирителния коалиционен съвет снощи, който бе представен от говорителката на кабинета Лена Бориславова с думите: "Това беше един от най-приятните и ползотворни коалиционни съвети, които сме имали".

Министрите на БСП гласуваха против приемането на Национален план за въвеждане на еврото. Те се позовават на споразумението за съставяне на правителство. В него е записано, че решението ще се вземе след изготвяне на анализ от БНБ за ефектите. Такъв анализ все още не е изготвен, стана ясно след извънредното заседание на правителството. То прие плана за еврото отново прескачайки парламента. Когато това става за първи път, ИТН изразиха възмущението си с декларация от трибуната на НС.

"Този анализ ни е необходим, за да преценим последиците за доходите на българите, бедността и неравенствата, както и за ефекта върху икономиката и цените", коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова, вицепремиер и министър на икономиката.

“Още с приемането на България за член на ЕС е ясно, че ще приемем еврото. Кога да стане това, зависи от нас. Трябва да вземем информирано и разумно решение, а днешното не е такова", заключи тя.

Срещу Плана за въвеждане на еврото са гласували 8 министри - четирима от БСП и четирима от ИНТ. "За" са били 10.

Вижте плана за еврото ТУК


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички