Нинова скастри ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, какво внесе в НС

Лидерът на БСП определи консултациите с президента като формални

Нинова скастри ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, какво внесе в НС | StandartNews.com

Корнелия Нинова определи консултациите с президента като формални. 

“ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са еднакви по приоритети - те се караха кой краде повече, така че очакваме да се разберат - имат еднаква позиция по Еврозоната, джендър идеологията, даването на оръжия за Украйна”, подчерта тя.

Лидерът на БСП уточни, че са на една позиция с първите две сили по ПВУ, съдебна реформа, Шенген.

“В законодателната програма на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ има важни закони, но и такива, които няма да подкрепим. От днес внасяме в деловодството на НС наша собствена законодателна програма”. Заяви Нинова на трибуната в парламента.

ВИЖ ОЩЕ: Атанасов скочи на Радев. Обвинението

“Внасяме днес законопроект МРЗ да бъде 50% от средната заплата от юли 2023г. Внасяме няколко поправки в наказателно-процесуалния кодекс - за каране в пияно и дрогирано състояние, причиняване на смърт при такова шофиране, повишаване на наказанията то до 20 години затвор, без условна присъда, повишаване на наказанията - двойно за трафикиране на мигранти. Ще внесем и редица социални мерки - като освобождаване на хората до 26 г. от заплащане на данък, безплатни лекарства за деца, всички мерки, за които настояваме от години. Със сигурност трябва да се увеличи събираемостта на данъците, ние не сме привърженици да се потиска 3% дефицит и да влизаме сега в Еврозоната - ние не сме подготвени, за да се случи това веднага. Така че тези социални мерки могат да се реализират”, каза още Нинова.

ВИЖ ОЩЕ: Петков посърна! Войната му с Борисов на трупчета

Относно бюджета лидерът на БСП каза, че ако се внесе бюджет от служебния кабинет, те ще предложат промени между първо и второ четене, а ако се предложи от редовен кабинет, сформиран чрез първите и вторите в парламента, то те ще се внесат техните предложения и ще се борят за тях, както са го правили винаги.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай