Събота,

Нинова с подаръци за бедните и семействата

От: СТАНДАРТ -
5581
Нинова с подаръци за бедните и семействата
A
A
A

Вицепремиерът Корнелия Нинова обяви на брифинг в МС как антикризисните мерки помагат на бедните и на семействата у нас.

"В спор и в диалог днес четирите партии в правителството заставаме пред вас обединени за решаване на най-важните въпроси в държавата – инфлация, цени и доходи", заяви Нинова.

"Излизаме пред вас с план - решение за тези въпроси. Той съдържан най-малко три части и три цели. Първата – ориентирана към най-уязвимите в кризата хора. Това са децата, младите семейства и работещите бедни. Заедно и единни решихме да помогнем с увеличаване на данъчните облекчения за младите семейства, с увеличение на пенсиите и преизчислението им, както и с увеличението на ваучерите, което е подкрепа за работещите бедни и тези ваучери могат да се използват за плащане и на енергия, да бъдат използвани като културен чек за посещение на културни институции. Нашето внимание към най-уязвимите групи е най-сериозно", каза Нинова.

Втората посока на този план е спасяване и оздравяване на икономиката. Всички решения за намаляване на ДДС и акциз върху горива и енергоносители е ориентирано към подкрепа на икономиката индустрията, уточни икономическият министър.

"Бихме искали да наблегнем и на това, че увеличаваме прага за регистрация по ДДС от 50 000 на 100 000 лв., което е най-голямата помощ за малките и средните предприятия", изтъкна Корнелия Нинова.

"И на трето място много рядко в политиката се случва да има едно решение, което да помага едновременно на всички граждани. В този план има такива решения. Например, нулева ставка на ДДС върху хляба засяга всяко българско семейство и ще стигне до всеки дом и до всяко домакинство", завърши тя.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички