Събота,

Нинова с 4 мерки за спасяване на икономиката

От: СТАНДАРТ -
300
Нинова с 4 мерки за спасяване на икономиката
A
A
A

Четири действия за спасяване на икономиката обяви министърът на индустрията Корнелия Нинова.

"Спасяваме икономиката с четири действия - едно краткосрочно, две средносрочни и едно стратегическо. Спешното краткосрочно е компенсацията от 250 лв. на мегаватчас електроенергия за фирмите", заяви вицепремиерът на среща с актива на БСП в Благоевград, съобщиха от партията. Срещата е част от националната обиколка на БСП, по време на която Нинова представя икономическите параметри на Бюджет 2022.

Тя обяви, че средносрочните мерки са заложени в бюджета. Инвестиционните разходи от страна на държавата се удвояват от 2,9 на 5,8 процента от Брутния вътрешен продукт, а доходите се повишават, което ще увеличи потреблението.

Планът за възстановяване и устойчивост е стратегическата политика за икономиката.

"Ключово важно е в него да се наблегне повече на пряката помощ за фирмите и по-малко на финансовите инструменти. Особено внимание трябва да обърнем на малките и средни предприятия. Стабилизирането на икономиката и индустрията е гаранция за растеж. При правилна политика в следващите месеци можем да постигнем и повече от заложения 4,8 процента ръст на БВП", обяви Корнелия Нинова.

Вицепремиерът и председател на БСП подчерта, че засилването ролята на държавата в икономиката е принципна и дългогодишна политика на БСП, докато ГЕРБ са го считали за отживелица. "Времето показа колко сме били прави", заяви Нинова.

На срещата присъстваха народният представител на левицата от областта проф. Георги Михайлов, заместник-председателят на БСП и кмет на Гоце Делчев Владимир Москов, градският председател на БСП - Благоевград Любен Милев, областният председател на левицата Валери Сарандев, кметът на Кресна от БСП Николай Георгиев и председателите на БСП във всички общини от областта.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички