Нинова: Продължаваме. Избори сега са вредни

Съветът на коалицията се събира тази вечер

Нинова: Продължаваме. Избори сега са вредни | StandartNews.com

Избори сега са вредни. Ще предизвикат още по-голям хаос. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на специален брифинг, след като Слави Трифонов обяви излизането на ИТН от коалицията и от кабинета.

Тази вечер от 20 ч. ще има Съвет на коалицията, на който "Продължаваме промяната", БСП и Демократична България ще решат какво да правят.

"Днес свикахме извънредно заседание на Изпълнителното бюро, ръководството на ПГ и министрите. Анализирахме спокойно ситуацията. В неделя свикваме Националния си съвет", съобщи Нинова.

„За нас най-важно е да се приеме актуализацията на бюджета. Да се помогне на младите семейства, да се увеличат пенсиите, да се овладеят цените, да се подпомогнат земеделските производители”, каза вицепремиерът и лидер на социалистите.

„За нас избори сега означават още хаос, задълбочаване на кризата, неизвестност и несигурност”, каза Нинова.

„Подкрепяме политиката на кабинета „Петков”, борбата с корупцията модела ГЕРБ”, каза още Нинова.

БСП няма претенции за допълнителни постове. Нито сме разговаряли нито сме изявявали претенции за постове. Не е имало скандал или спор за постове, категорична бе Нинова.

Тя отказа да коментира дали БСП би подкрепила друго правителство в рамките на този парламент.

Относно МРРБ и исканите пари за пътища, Нинова зае изцяло позицията на Кирил Петков и Асен Василев като каза, че са предоставени вече 2 милиарда. „Според нас претенцията на колегите от ИТН за още 3 милиарда е невъзможна, необоснована, неаргументирана и би ощетила далеч по-важни плащания. 5 милиарда лева за 3-4 месеца са прекалено много за този бюджет”, каза Нинова.

Тя отказа да отговори дали БСП би подкрепило друго правителство в рамките на 47-омо НС, с друг премиер и с мандата на друга партия.  

„Това, което ни събира, въпреки различията, е споразумението за съставяне на правителството. Нека се придържаме към него”, каза лидерът на левицата.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай