Нинова попари коалицията. Тежки думи за Украйна

Обясни защо няма да ходи в Киев

Нинова попари коалицията. Тежки думи за Украйна | StandartNews.com

Корнелия Нинова попари управляващата коалиция за предоставянето на оръжие на Украйна и посещението до Киев, което утре организира премиерът Кирил Петков организира.

След предаването ще се включа в Коалиционния съвет. Нашите аргументи са известни и ние сме последователни в това. Смятаме, че на Украйна трябва да се помогне с хуманитарна помощ и с помощ към бежанците, но че не трябва да предоставяме оръжие, защото това е начин да продължава войната, а ние искаме мирни преговори и намиране на дипломатическо решение за възстановяване на икономическите отношения в света, коментира вицепремиерът в предаването "Още от деня" по БНТ.

На Дмитро Кулеба ще отговоря, че всеки в Украйна има право да изразява своето мнение, но решенията за България се взимат в България от българските легитимни институции като суверенна държава, отсече Нинова. И допълни: "Германският канцлер вчера също каза "край" и няма да предоставя повече оръжия на Украйна, защото иска мирно споразумение и план за мир.".

Нинова съобщи, че научила от медиите за идеята на Кирил Петков делегация на управляващата коалиция да посети Киев.  Решихме, че няма смисъл да има човек на БСП, защото ако целта на това пътуване е да се запознаем на място с ужаса на войната и с последиците с жертвите, ние това го знаем добре и сме съпричастни към мъката на тези хора. Помагаме им с хуманитарна помощ и с приемане на бежанците, каза Нинова.

Ако целта е да чуем от господин Зеленски какво иска, очи в очи, също го знаем. И днес вицепремиерът на Украйна е заявил, че искат оръжие, тоест, ние това го знаем. Просто да пътуваме до там, за да го чуем, за нас няма смисъл. Освен това това едва ли ще промени и нашата позиция, категорична бе Корнелия Нинова. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай