Нинова побесня! Каза как иска да я арестуват

Какво каза лидерът на БСП за призовките

Нинова побесня! Каза как иска да я арестуват | StandartNews.com

"Случва се нещо безпрецедентно. Прокуратура взе в свои ръце вътрешнопартийния преврат в БСП. Тя не е инструмент за правосъдие и справедливост, а е бухалка за неудобните. Тя е частна прокуратура на задкулисието", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в централата на партията на ул. "Позитано" 20.

Свършиха ли дрогираните шофьори и престъпниците, които изнасилват възрастни жени по селата, наркотрафикантите и нагласените обществени поръчки, та се заехте с вътрешнопартийните въпроси в БСП, попита риторично тя.

"Кирил Добрев присъства на заседания на Националния съвет, изказва се два пъти и сега жали, че не е допуснат до Националния съвет. Да говориш на партийно събрание се оказа престъпление. Преписки за престъпници стоят с години на прокурорските бюра, а това нещо е задвижено в рамките на месец. Цялата машина е включена срещу БСП. Пет години Борисов си отглеждаше вътрешна опозиция и я хранеше. След това служебният кабинет уволни всички хора на БСП", обясни лидерът на БСП.

"Няма да предоставя на прокуратура и един лист от партийни събрания. Да се снабдят със съдебна заповед за претърсване и изземване. Чакам ги на "Позитано". Няма да се явим на разпити тримата. Да дойдат и да ни отведат принудително на разпит, чакаме ги, не се укриваме. Ще сигнализираме всички възможни български и европейски институции. Партията няма да влезе в задкулисието, каквото и да правят и какъвто натиск да ни оказват", настоя Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай