Нинова отхвърли проектокабинета, подкара списък с други задачи

Нинова отбеляза, че поне шест години водят борба за промяна на модела на управление

Нинова отхвърли проектокабинета, подкара списък с други задачи | StandartNews.com

Лидерът на БСП Корнелия нинова избра речта си по отношение на кандидатурата на проф. Николай Габровски, за да изложи редица проблеми, които според нея и партията й са наложителни за решаване.

Депутатите от "БСП за България" няма да подкрепим правителство, предложено от ГЕРБ с кандидат за министър-председател Габровски, заяви Нинова. Тя отбеляза, че това решение е взел Националният съвет на БСП на 8 октомври и то не е конюнктурно, а принципно и последователно. 

Нинова отбеляза, че поне шест години водят борба за промяна на модела на управление на ГЕРБ и напомни, че са го нарекли "паралелна държава". Продължаваме и днес да се борим с паралелната държава, заяви тя. 

Нинова посочи, че от БСП си дават сметка за това колко голяма е отговорността да се състави редовен кабинет и парламентът да продължи да работи, за да преведат страната през зимата и да започнат сериозните реформи. Имаме две задачи, имаме и две възможности, заяви Нинова. Тя отбеляза, че първата задача е да продължат борбата с модела на управление, наречен паралелна държава. Втората задача е да преведем България през кризите, да я преведем отговорно и преди всичко с мисъл за хората, посочи Нинова. За това нещо има две възможности - ние ги виждаме във втория или третия мандат, каза тя и добави, че от левицата са отворени за разговори. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай