Неделя,

Нинова отсече! Невиждан абсурд в парламента

От: Агенция Стандарт -
2193
Нинова отсече! Невиждан абсурд в парламента
A
A
A

ГЕРБ призна, че ще приеме противоконституционен закон и че Крум Зарков е подчинил парламента и съдебната система, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна по време на дебатите за промени в Закона за съдебната власт.

"Признавате пред цяла България, че един министър, и то служебен, се е противопоставил на професионализма в съдебната система и е принудил Народното събрание да приеме противоконституционен закон. Това казахте току-що. Разбирате ли за какво става дума? Това е тотален удар върху институциите в България, признат от първата политическа сила", настоя Нинова, предаде България Он Ер.

"Българското Народно събрание за първи път призна, от първата политическа сила, че ще приеме противоконституционен закон, че един служебен министър е подчинил Народното събрание и съдебната система с политическа целесъобразност и без грам право в тези закони. Едва ли такъв абсурд се е случвал в българския парламент, откакто той съществува", посочи председателят на БСП.

По думите на Нинова позицията на БСП е, че трябва да има съдебна реформа, но професионална, не политическа. 

"Съдебна реформа, която цели бърз и справедлив процес и ефективни присъди за бандитите, а не политическо овладяване на прокуратурата", заяви тя.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com