Понеделник,

Нинова на проверка в индустриална зона "Божурище"

От: СТАНДАРТ -
354
Нинова на проверка в индустриална зона "Божурище"
A
A
A

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията и председател на БСП Корнелия Нинова посети индустриална зона "Божурище", където се подготвя разширяване и нова инвестиция за 100 млн. евро за строителство на най-голямата логистична база на Балканите.

Очаква се откриването на над 200 нови работни места в зоната. На място тя разгледа плановете за строителството и обсъди детайли по изпълнението на проекта.

Министър Нинова проведе разговори с ръководството на ЕСО за изграждане на свързващата инфраструктура, която държавата трябва да осигури на инвеститорите.

"Министерството на икономиката и индустрията е готово с регистъра на индустриалните паркове. Те са регионално разположени така, че да покрият цялата страна", каза Нинова.

"Изграждането на нови и разширяването на досегашните зони е един от начините да се преодолеят регионалните различия. Особено внимание ще отделим на Северозападна България. Икономическата криза принуди много световни компании да скъсяват веригите на доставки и да търсят в нашата страна условия за преместване на бизнеса си. Ускорено трябва да се подготвят проектите за нови зони. Това са възможности за българската икономика и нови работни места”, заяви Корнелия Нинова.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички