Нинова обяви за подкрепата на Радев

Когато той реши дали ще се кандидатира

Нинова обяви за подкрепата на Радев | StandartNews.com

Румен Радев следва това, което обеща като кандидат-президент - ще говорим по въпроса дали ще го подкрепим за втори мандат, когато той реши дали ще се кандидатира. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по Дарик радио.

На въпрос дали добър президент е Румен Радев, Нинова отговори: "Това, което обеща като кандидат за президент, го следва като президент. Винаги това съм казвала. Един политик трябва да се оценява по това дали е изневерил на това, което е казал преди да е президент", заяви още Нинова

Тя заяви, че ще изрази позиция дали БСП ще подкрепи Радев за втори мандат когато държавният глава обяви дали ще се кандидатира отново за поста.

Тя коментира и позицията на БСП, с която левицата се разграничи от кмета на Перник Станислав Владимиров. Не приемаме дори и в тази тежка криза някой да посяга да закрива културни институции, които са над стогодишни. Има проблеми в театъра, не сепоставяли постановки.

Ами извикай този директор, разговаряй с него, направи нов конкурс, смени ръководството, но не посягай да закриваш културна институция", изтъкна тя.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай