Нинова бори Борисов с 5 опорки

БСП влиза в пленарна зала разтърсена от партиен скандал

Нинова бори Борисов с 5 опорки | StandartNews.com

 

След като стана ясно, че премиерът Борисов ще присъства утре на извънредното заседание на парламента по искане на БСП, червената лидерка Корнелия Нинова пусна и 5-те опорки, с които депутатите й ще атакуват министър-председателя. Днес те бяха огласени от заместник-председателя на парламентарната група на червените Георги Свиленски.

  • Има само кредити, няма безвъзмездна помощ
  • Мярката 60/40 не работи
  • Горанов профука 5 милиарда неясно за какво
  • Парламентът не работи, събира се само когато ГЕРБ реши
  • Борисов противопоставя хората  и насажда страхове

Така, с общи фрази, БСП смята да бори 5-те конкретни мерки на финансовия министър Владислав Горанов, които предвиждат помощ за безработни, за работници в неплатен отпуск, за самоосигуряващи се, за плащане на заплати и осигуровки на работещи, за подкрепа на малкия и средния бизнес чрез одобрени средства от Българската банка за развитие и Фонда на фондовете, както и чрез безвъзвездна помощ от програма „Иновации и конкурентноспособност“.

Подобни тези бяха изказани вече десетки пъти от социалистите и затвърждават подозрението, че БСП се готви за поредната си пи ар акция.  Социалиститите обаче отиват на утрешното заседание разединени от скандала, който избухна между Нинова и Гергов и разтърси партията.

Заради липсата на конкретика в исканията на левицата, Гергов написа писмо до червените си другари, в които упрекна ръководството, че само говори опозиционно, а хората искат да видят план за излизане от кризата. Това ядоса Нинова и тя поиска бизнесменът да напусне партията. Той пък й отговори, че няма да стане, защото е получил подкрепа от цялата страна и че някой отвън натиска копчето на червената лидерка.   

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай