Николай Цонев: Некомпетентната администрация пречи на бизнеса

Николай Цонев: Некомпетентната администрация пречи на бизнеса | StandartNews.com

Монтана. Много трудности среща малкият и среден бизнес в страната, а това се отразява пагубно на икономиката на България. Това заявиха Николай Цонев, председател на „Нова алтернатива", и представители на партията при посещението си в градовете Монтана и Берковица.

„Липсата на ясна и достъпна информация за инвеститорите и предприемачите, както и ограниченията при финансирането са сред основните пречки за бизнеса", коментира Николай Цонев. „За много сектори трудност представлява и лошата базова инфраструктура, а с напълно некомпетентната администрация неминуемо се е сблъсквал всеки представител на бизнеса", допълни Цонев.

По думите му конкретен пример за това е липсата на идея как минералната вода в района на Берковица може да се използва за развитието на туризма и балнеолечението. На срещата си с берковчани Цонев научи от местните за изсичането на горите в областта, при това с протекцията на управляващите.

„Това безхаберие трябва да бъде незабавно прекратено", категоричен бе Цонев. „Природните ресурси на България за съжаление не се използват за благото на хората, за развитие на различни сектори като туризма, например", добави Цонев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай