Николай Костадинов на лекция за остеопорозата

Николай Костадинов на лекция за  остеопорозата | StandartNews.com

Лекция на тема „Остеопорозата – тихият крадец" изнесе пред жителите на варненския квартал „Владислав Варненчик" д-р Божанка Георгиева. Събитието се проведе по инициатива на кандидата за районен кмет от ГЕРБ Николай Костадинов и кандидатите за общински съветници от партията Николай Георгиев, Марица Гърдева, Жельо Алексиев, Ваня Вълчева, Сашо Димитров и Станислав Йорданов.

Хората се запознаха с причините за развитие на прогресивното заболяване на скелета, което се характеризира с намалена костна маса и структурни изменения на костната тъкан, които водят до повишена чупливост и последващ риск от счупвания. Лекторът д-р Божанка Георгиева запозна участниците в събитието с процеса на намаляване на костното вещество и разреждането на костната тъкан, което напредва бавно и незабележимо през годините. Тя ги информира и какви са начините за предпазване от болестта.

Преди началото на лекцията Николай Костадинов запозна присъстващите с приоритетите си за развитие на района, а кандидатите за общински съветници отговаряха на въпросите на гражданите и се запознаха с някой от най-наболелите проблеми, които ги вълнуват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай