Николай Нанков остро опроверга Продължаваме промяната

Според него през следващите два дни е имало „ялови“ опити регионалната комисия отново да се свика

Николай Нанков остро опроверга Продължаваме промяната | StandartNews.com

Три пъти регионалната комисия е била свиквана с дневен ред, който не решава проблемите на гражданите. Това заяви на брифинг в Народното събрание Николай Нанков от парламентарната група на ГЕРБ-СДС. Той отговори на критиките на депутати от „Продължаваме Промяната“ (ПП), които по-рано днес обвиниха ГЕРБ и ДПС в саботаж на заседанията на регионалната комисия, на която е трябвало да се реши казусът с разплащането с пътните фирми.

Нанков коментира, че в сряда, 27 юли, на заседанието се е предвиждало разглеждането и евентуално приемането на становище по доклада на междуведомствената работна група от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Министерството на финансите. Депутатът твърди, че докладът не е бил подписан от всички членове на работната група.

Това становище не решаваше нищо. "То създаваше един уникален прецедент – да се плати 100 процента на едни фирми, техните фирми, а на останалите – нищо", коментира пред журналистите Нанков.

Според него през следващите два дни е имало „ялови“ опити регионалната комисия отново да се свика относно разплащането и срока за разплащането с фирмите. Нанков припомни, че от ГЕРБ-СДС са били против решението, прието през април от парламента и дори са го обжалвали пред Конституционния съд.

Какви срокове ще променяме, та нима за година и половина не успяха да проведат нови обществени поръчки, запита депутатът от опозицията. И стигнахме до последния ден на парламента, в който се разбързахме да правим нещо, коментира той.

Пътните строители, които  няколко дни изразяват недоволството си със ситуацията в бранша, обявиха, че спират с протестите. Те ще търсят диалог със служебно правителство, обяви пред журналисти председателят на Българската браншова камара "Пътища" Стефан Чайков.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай