Събота,

Николай Нанков остро опроверга Продължаваме промяната

От: Редакция -
2660
Николай Нанков остро опроверга Продължаваме промяната
A
A
A

Три пъти регионалната комисия е била свиквана с дневен ред, който не решава проблемите на гражданите. Това заяви на брифинг в Народното събрание Николай Нанков от парламентарната група на ГЕРБ-СДС. Той отговори на критиките на депутати от „Продължаваме Промяната“ (ПП), които по-рано днес обвиниха ГЕРБ и ДПС в саботаж на заседанията на регионалната комисия, на която е трябвало да се реши казусът с разплащането с пътните фирми.

Нанков коментира, че в сряда, 27 юли, на заседанието се е предвиждало разглеждането и евентуално приемането на становище по доклада на междуведомствената работна група от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Министерството на финансите. Депутатът твърди, че докладът не е бил подписан от всички членове на работната група.

Това становище не решаваше нищо. "То създаваше един уникален прецедент – да се плати 100 процента на едни фирми, техните фирми, а на останалите – нищо", коментира пред журналистите Нанков.

Според него през следващите два дни е имало „ялови“ опити регионалната комисия отново да се свика относно разплащането и срока за разплащането с фирмите. Нанков припомни, че от ГЕРБ-СДС са били против решението, прието през април от парламента и дори са го обжалвали пред Конституционния съд.

Какви срокове ще променяме, та нима за година и половина не успяха да проведат нови обществени поръчки, запита депутатът от опозицията. И стигнахме до последния ден на парламента, в който се разбързахме да правим нещо, коментира той.

Пътните строители, които  няколко дни изразяват недоволството си със ситуацията в бранша, обявиха, че спират с протестите. Те ще търсят диалог със служебно правителство, обяви пред журналисти председателят на Българската браншова камара "Пътища" Стефан Чайков.

 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички