Никола Минчев каза дали ПП ще се коалира с ДБ

Той не изключи общо явяване на изборите

Никола Минчев каза дали ПП ще се коалира с ДБ | StandartNews.com

“Тръгнали сме на избори с желанието да получим ясен мандат, който да действа за тези реформи. Много сили декларират желание за такива, но действията им не го показват. Трябва да е ясно кой в една партия взема решения. Не работи, ако се вземат от задкулисието, някакъв диван. В 47-мото НС човекът, който даваше изявления от диван, беше Слави Трифонов”, посочи Никола Минчев в предаването Лице в лице на бТВ.

За отцепниците от ИТН и позициите им в листите на ПП Минчев заяви:

"Те ще бъдат наши партньори, дали ще бъдат в листите ни, не мога да кажа. Водят се разговори, но не бих казал, че всички ще бъдат в листите. Това не е финализиран въпрос към този момент".

"Петков и Василев стартираха политическия си живот през първото служебно правителство, назначено от Румен Радев през 2020 г. Той даде шанс и те го използваха. Но не е значело, че сме президентска партия, която трябва да се еманципира. Искрено се надявам да не се връща моделът ГЕРБ-ДПС през служебния кабинет. Макар да сме имали различия с Радев, все пак се надавам, че гледаме в една посока и такива връщания няма", заяви Минчев по повод напрежението между ПП и Румен Радев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай