Нетаняху отсече! Силни думи към Денков

За какво призова израелският премиер

Нетаняху отсече! Силни думи към Денков | StandartNews.com

Стратегически думи на израелския премиер Бенямин Нетаняху към българския си колега Николай Денков.

"Това не е само нашата, но и вашата битка" - с тези думи израелският премиер Бенямин Нетаняху се обърна към българския си колега в Йерусалим, визирайки "битката на цивилизацията срещу варваризма".

Министър-председателят акад. Николай Денков е на първото си посещение в Израел след изненадващото нападение на ислямистката групировка "Хамас" през октомври, отнела живота на 1400 души на израелска територия. 

"Тук сме, за да изразим нашата силна подкрепа за Израел и гражданите на Израел. Знаем колко трудно време е и затова трябва да сме тук.

Искам да кажа, че всички сме шокирани от терористичните атаки, които убиха толкова много невинни хора и е изключително важно всички заложници да бъдат освободени, колкото се може по-бързо", каза премиерът Денков на израелския си колега, цитиран от БНТ.

"Благодаря Ви, г-н министър-председател. Вие изразявате в голяма степен и нашата позиция, че ние водим не само нашата война, но водим битката на цивилизацията срещу варваризма. Ако цивилизацията не успее, варваризмът ще успее. Това виждаме през 21-ви век. Това е не само нашата битка, но и вашата битка", обърна се Нетаняху към Денков. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай