Ненчев иска проверка на ген. Радев

Ненчев иска проверка на ген. Радев | StandartNews.com

Неприемливо и твърде обезпокоително е действащ български генерал да прави изявление, че няма да спазва решение на Народното събрание, прокуратурата трябва да го разследва. За това настоя веднага след като отговори на депутатски въпроси в парламента министърът на отбраната Николай Ненчев. Причина за искането е, че мотивът на Радев за напускане на армията е възражението му срещу приетите от НС промени в Закона за отбраната и въоръжените сили, които предвиждат в случай на нужда въздушното ни пространство да се охранява от чужди самолети на съюзнически сили. Бившият шеф на ВВС обяви това, след като напусна армията. Затова и не стана ясно за каква точно проверка настоява Ненчев.

Военният министър нападна Румен Радев и заради съпругата му Десислава. Според него фактът, че тя работи като финансист във ВВС, бил "много тежък конфликт на интереси".

Военното министерство е започнало проверка за конфликт на интереси срещу бившия командир на Военновъздушните сили ген. Румен Радев, който бе издигнат за кандидат-президент на БСП, съобщи "Медиапул" снощи, като се позова на свои източници в армейското ведомство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай