Не е истина! Спешно предложение на Атанасова

На какъв компромис са съгласни от ГЕРБ

Не е истина! Спешно предложение на Атанасова | StandartNews.com

ГЕРБ-СДС оттеглят Росен Желязков и са съгласни на разговори за друг поход за избор на председател на Народното събрание, обяви Десислава Атанасова пред журналисти. 

"Ние сме съгласни за разговори третата партия да номинира председател - или друг подход, най-възрастният, най-опитният, какъвто и да е подход, стига да има начин Народното събрание да започне своята законодателна дейност", обяви Атанасова.

"Поканата на "Продължаваме промяната" ние разчитаме като вместо да се търсят решения за хляба, се търсят зрелища. От нашата парламентарна група не е нужно да ходи който и да е, в която и да е зала, защото в пленарна зала всеки може да изкаже и да отстои публичната си политическа позиция. От Изпълнителната комисия на ГЕРБ и с решение на коалицията, аз, като председател на парламентарната група, заедно с Румен Христов, Томислав Дончев и Даниел Митов сме оторизирани да взимаме всякакви решения", обясни тя.

"Изборите свършиха. Да не се държим все едно сме в кампания. Хората са ни пратили тук, за да свършим работа. Някой утре ще каже, че тази институция е безсмислена. Най-лошият вариант, до който сме много близо, е да преливаме от една кампания в друга и да използваме парламента за трибуна", добави Томислав Дончев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай