НДСВ се съюзява с граждански формации

НДСВ се съюзява с граждански формации | StandartNews.com

София. НДСВ, Коалиция "Обединени демократи" и осем граждански формации подписаха споразумение за общи политически действия. Това съобщи "Фокус". Заедно те активно ще участват в промяната на политическия модел в България. Те се обединяват около платформа НЕОС ("Национално единство за обществена справедливост").

 

"Ние, долуподписаните партии, неправителствените организации, структури на гражданското общество и лица, подписали споразумението, които защитаваме европейските ценности - свобода, справедливост, солидарност, върховенство на закона и отговорност, смятаме за свой обществен дълг да се обединим и да предприемем общи действия за постигането на национално единство за обществена справедливост", пише в споразумението.

 

Основните приоритети на платформата НЕОС са за преодоляване на вредните управленски практики и на корупцията, както и около идеята за активно присъствие на България в Европейския съюз и в европейските институции. "Изявяваме намеренията си да работим заедно за избирането на общите ни кандидати в Европейския парламент, националния парламент, местни избори и президентски избори", се казва още в документа за общи политически действия.

 

Представители на НДСВ, Коалиция "Обединени демократи", Българска Общонародна Легия за Гражданско Алтернативно Развитие и Изграждане, Сдружение Пирати, Федерация на пенсионерите и възрастните хора в България, Българска асоциация за лица в неравностойно положение, Национален форум "Обединение", Гражданско Сдружение за Защита на гражданите и ПП "Християн - Социален съюз", бяха на събитието, за да подпишат споразумението за съвместни действия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай