Най-вяло гласуват до обяд във Варна

Най-вяло гласуват до обяд във Варна | StandartNews.com

Близо 20 % е избирателната активност до 13 часа в община Варна, посочи председателят на ОИК Велин Жеков. Или гласувалите са над 56000 от общо 282 980 избиратели в морската столица. Най-голяма над 22 % е в район „Владиславово „ и „Аспарухово", но рекордьор се оказа село Казашко-с 49.03 %, където още преди месец се знаеше , че едиственият кандидат на ГЕРБ кметицата –атаман Гергана Петкова ще управлява и пети мандат.

Данните към 13 часа показват, че най-висока избирателна активност е регистрирана в община Ветрино, където за местни избори бяха гласували 43% от имащите право на глас, но едва 24% бяха участвали в допитването за референдума. Като цяло избирателната активност във всички общини в областта се върти около 32% за местен вот и 20% за референдум. В сравнение с другите общини в областния град Варна избирателите наистина са най-пасивни към този час - едва 20% бяха отишли да дадат своя вот за кметове и общински съветници и 17 на сто бяха отговорили на въпроса на референдума.

Сигнали за купуване на гласове в Девня накара полицията да задържи за разпит двама кандидати за общински съветници от различни партии, които по-късно са били освободени.В дългополското село Медовец пък е подаден сигнал за системно транспортиране на избиратели до урните, което е ставало със зелен Опел Астра. Сигналът е подаден от щаба на ГЕРБ в Дългопол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай