Най-после пробив. България при големите в туризма

Каним гости от Саудитска Арабия

Най-после пробив. България при големите в туризма | StandartNews.com

Популярният телевизионен водещ от американската телевизия CBS Питър Грийнбърг ще снима телевизионна поредица, посветена на страната ни, с работното заглавие „Скритата България“ - "Hidden Bulgaria".

Новината съобщи министърът на туризма Илин Димитров след среща с водещия по време на Глобалната лидерска среща на върха на Световния съвет за пътуване и туризъм, която се провежда в Саудитска Арабия.

Министър Димитров се е срещнал и с Марк Кийм, заместник помощник-секретар по пътуване и туризъм на САЩ. Кийм е проявил интерес към денталния и приключенския туризъм.

Било е обсъдено и предстоящо бизнес посещение на делегация от Саудитска Арабия у нас.

Министърът коментира, че в следващите години България трябва да инвестира значителен ресурс в кадрите в туризма. Те трябва да притежават отлични дигитални умения, за да отговорят на нуждите на потребителя.

„Европа, която е водеща световна дестинация в туризма, обяви 2023 година като година на уменията. Ние ще работим съвместно с WTTC, със Световна организация по туризъм към ООН (СОТ), както и с много други глобални организации в посока развитието на успешни политики за подобряване на качеството на кадрите в сектора“, заяви Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай