Насрочиха конгреса на БСП за День Победы

Най-висшият форум на партията ще се проведе в НДК

Насрочиха конгреса на БСП за День Победы | StandartNews.com

Пленумът на БСП насрочи конгреса на партията за 9 май 2020 г., предаде репортер на агенция „Фокус“. На тази дата официално във Великата отечествена война Русия побеждава Германия, която капитулира,. Денят на победата тази чества 75-годишен юбилей, а Радев вече обяви, че ще е до Путин.на Червения площад. По същото това време социалистите се пълнят НДК за 50-тия си конгрес.

Конгресът ще трябва да избере членове на Националния съвет на партията, както и председател и членове на Общопартийната контролна комисия. Това се налага поради изтичане на мандата на настоящите национални партийни органи. Предложенията за кандидати се правят на общинските и на районните конференции и на делегатите на Конгреса.

За първи път в историята на БСП конгресът няма да избира председателя на партията. Кой да оглави БСП ще гласуват пряко редовите социалисти в цялата страна. Това се случи след промяната в Устава на БСП, който инициира Корнелия Нинова. Изборът на председател на БСП ще се проведе не по-късно от 120 дни преди конгреса на партията. Първият тур ще бъде на 26 април, а 3 май датата за евентуален втори тур на вътрешнопартийните избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай