Наши сънародници със совалка за Изборния кодекс

Наши сънародници със совалка за Изборния кодекс | StandartNews.com

Представители на организации на българи в чужбина се срещнаха с премиера Бойко Борисов. Сънародниците ни, живеещи зад граница представиха на Борисов исканията си за промени в Изборния кодекс. На срещата присъстваха и омбудсманът Мая Манолова, външният министър Даниел Митов и председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Имаше пълно разбиране от страна на лидера на ПП ГЕРБ за това, че исканията на българите в чужбина във връзка с ИК са справедливи", заяви Манолова сред срещата. "Тук съм в качеството си на посредник, каквото правомощие имам по закон. Във всички случаи, в които има конфликтни точки, напрежение между граждани и институции да се опитам да сътруднича за решаване на възникналите проблеми", уточни Мая Манолова.

По думите и в случая става дума за основни конституционни права, а тя като омбудсман е призвана да бъде на страната на гражданите.

"Застанах зад нашите сънародници в чужбина и поисках среща с г-н Бойко Борисов, в качеството му на лидер на най-голямата парламентарна група от управляващото мнозинство. Благодаря за възможността днешната среща да се състои", обясни още Манлова.

В 15.30 часа представители на гласуващите зад граница ще се срещнат с председателя на НФСБ Валери Симеонов в сградата на обмудсмана.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай