Наша журналистка се разбесня! Каза дали е "Кремълска подлога"

Какво коментира в тв предаване Диляна Гайтанджиева

Наша журналистка се разбесня! Каза дали е "Кремълска подлога" | StandartNews.com

Наша журналистка даде емоционално обяснение дали работи да руската пропаганта у нас.

"Не съм Кремълска подлога и не работя за Руските служби".

Разбрах от Фейсбук преди няколко дни, когато започна да се споделя името ми, мои данни, това което е публикувано на сайта "Миротворец". Първоначално помислих, че е шега. Свикнала съм срещу мен да се изливат заплахи и негативни коментари от хора, коите не харесват какво пиша. Това разказа журналистката Диляна Гайтанджиева в предаването "ЕвроДикоФ" на телевизия "Евроком", слад като попадна в списъка на списание "Миротворец"

"За този сайт знам от много отдавна. Сайтът „Миротворец“ не е анонимен. Негов създател и основател през 2015 г. е служителят на Украинското министерство на вътрешните работи Антон Геращенко. В интервю за Ал Джазира той разказва подробно как и защо е създаден сайтът. Украинците - публицистът Олес Бузина и законодателят Олег Калашников, бяха застреляни в украинската столица Киев през април 2015 година само дни след като „Миротворец“ публикува личната им информация, включително домашните адреси.

През май 2015 година, месец по-късно, „Миротворец“ публикува имената, имейлите и телефонните номера на повече от 4000 международни журналисти, които са посетили Донбас. Техните данни са придобити от украинските служби в резултат на хакерска атака на базата данни с акредитации на чуждестранни журналисти в сепаратистките републики в Донбас. След убийствата им на сайта "Миротворец" на снимката им се появява надпис "ликвидиран". В западните медии, където този сайт е добре познат, този списък стана известен като "списък за ликвидиране", обясни журналистката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай