Напускащ ИТН депутат научавал за назначенията от социалните мрежи

Отношението към съпартийците е било, каза Иво Атанасов

Напускащ ИТН депутат научавал за назначенията от социалните мрежи | StandartNews.com

“Днес е един от най-тежките ми дни, защото не съм членувал в нито една партия. Изразявал съм гражданската си позиция. Аз вярвах на каузата на „Има такъв народ“. Това, което ни събра,бе смяната на порочния модел „ГЕРБ“, заяви адв. Иво Атанасов от ИТН.

„Има моменти в живота, когато човек трябва да вземе решение. Нещата бяха ужасяващи и все още са такива. Аз се чувствах длъжен да променя нещата“, призна той.

„За мен тази партия функционираше изключително трудно. Тази партия е лидерска, но ние сме приели устав. Той обаче беше потъпкван от ръководството на партията. Когато тръгваш на битка, трябва да имаш другари до себе си, на които да вярваш. Със Слави Трифонов не съм се виждал от една година“, сподели адв. Атанасов

.„Решението ми за напускане на ИТН не е плод на емоция, бях го решил още преди Нова година. Въпреки това реших да остана в парламента и да се боря за това, което бяхме обещали на гражданите, за да не изглеждаме като предатели. В 47-ия парламент на нас не ни се казваше нищо. След изборите, когато трябваше да се водят преговори, ние не знаехме нищо. Научаваме за назначенията от социалните мрежи. Ние поставихме 20 теми за изпълнение. От тях не е изпълнена нито една“, обясни още адв. Иво Атанасов.По думите му отношението към съпартийците му е било ужасно.

"ИТН е Слави Трифонов - шокиращо, ужасно, нещата са изключително грозни откъм отношение, това е унижение. Никога целта ми не е била да бъда депутат, нито да бъда на някакъв друг пост. На Тошко Йорданов му настръхваше косата, когато го питам за дадени хора, за назначения", каза още Атанасов, като уточни, че Йорданов бил "пощенският гълъб" на Слави Трифонов.

"Знаете ли, че имаме членове на нашата пария, които са били в парламента? Цитирам името на Георги Попов - звънят ми и е ме питат от Благоевград за него. Казват ми, че говори за Янев. Проверявам и гледам, че е в ръководството на Автомагистрали. Питах Гроздан и казах да го махне от там. Той ми каза: "Знаеш кой ми предлага назначенията", допълни той.

"Съжалявам, че не свиках Арбитражната комисия на ИТН, за да изключим Тошко Йорданов от партията", коментира депутатът.

"Г-н Трифонов, аз никога не съм продавал или предавал кауза. За мен продаването или предаването на каузата ИТН беше извършена от нашето ръководство",  заяви Иво Атанасов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай