Напрежение - заплашват Манолова! Причината

Заради протестите за цената на газа

Напрежение - заплашват Манолова! Причината | StandartNews.com

Лидерът на „Изправи се България“ Мая Манолова проведе протестна акция заедно с активисти от партията пред сградата на Булгаргаз в София под надслов: „Залепи фактура за скъп газ пред Булгаргаз“.

"Вчера получих заплашително предупреждение да спра да говоря за газовите далавери, осъществени през посредници. Съобщението, предадено ми през познати, беше да спрем да правим разкрития по темата. Казвам на всички, които се изкушават да ни затварят устата, че това няма как да стане. За разлика от бившия зам.-министър на земеделието на Продължаваме промяната Иван Христанов, ние няма да искаме охрана и няма да ревем. И по-страшни са ни плашили. Ще продължим да казваме истината и да разобличаваме далаверите с газа, които ощетяват гражданите и бизнеса", каза тя пред журналисти.

По време на протестната акция тя и колегите й залепиха платените от дружеството фактури на посредници за доставка на газ, който е по-скъп с 50 – 60 лева, от този, който бихме получавали по договора с „Газпром“ и газов хъб „Балкан“. 

„Чака ни студена и гладна зима. Една от причините за изключително високата инфлация у нас е скъпия газ. Ръководството на „Булгаргаз“ не се притеснява от тези договори и продължава да си ги сключва. Вместо да извади цялата истина за оскъпяването на доставките, служебното правителство наля още 800 милиона лева в дружеството. Вероятно с тях, ще се заметат следите от газовите далавери“, аргументира се Мая Манолова.

Активисти на „Изправи се България“ залепиха и снимка на Асен Василев и Кирил Петков от „Продължаваме промяната“, защото по думите им те носят пряка отговорност, както за назначаването на ръководството на „Булгаргаз“, но и защото не осъществиха плановост на доставките на синьо гориво.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай