Напрежение! Стефан Янев шашна Бойко Василев

Кой успя да вбеси спокойния политик

Напрежение! Стефан Янев шашна Бойко Василев | StandartNews.com

„Характерното за политическата криза е липсата на диалог. Политическите партии избраха да говорят през скандала и взаимните обвинения и крясъците. Именно това ме кара да мисля, че думата „диалог“ е една от тези, за които трябва по-често да си спомняме и да я върнем в речника си.

Това заяви в ефира на БНТ лидерът на „Български възход“ Стефан Янев.

„Трябва да имаме взаимодействие и съгласие по важните теми. БВ ще търси решение именно в употребата на тези думи и в съдържателно и смислено поведение“, обеща той.

„Разумният подход е диалог, така се търси баланс и се вземат решения. Колкото и високо иначе да крещим, разговор няма да се получи“, категоричен бе Янев.

„Важно е да се помисли каква е Българската позиция за Украйна. Като държава, членка на НАТО и ЕС, трябва солидарно да постъпваме по подобен начин“, смята той.

Според него призивите, които идват отвън, че може да дадем още, трябва да са съобразени със способностите на българската армия.

Той бе запитан от Атанас Зафиров, който също бе в студиото, дали би се извинил на българите за „триъгълните сделки“.

„Няма нужда да се извинявам. Щом тези триъгълни сделки не са се случили, не значи, че не може да се реализират по-натам“, каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай