Напрежение! Остра атака срещу Асен Василев

Прокуратурата го подгони заради изявления за арестите

Напрежение! Остра атака срещу Асен Василев | StandartNews.com

Днес вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев направи пред журналисти в Народното събрание следното изявление: „…Най-накрая се действа по сигнала на господин Божков и доклада на Агенция “Държавна финансова инспекция“ от миналото лято. Ако си спомняте, АДФИ установи, че има нанесена щета на бюджета в размер на 556 млн. лв. заради бездействието на Комисията по хазарта на пряко подчинение на г-н Горанов.

Най-накрая това беше изпратено от служебния кабинет на българската прокуратура и не бяха предприети никакви действия, за да защитят тези 555 млн. на данъкоплатците. Най-накрая виждаме, че имаме поне една малка стъпка в тази посока“,

В тази връзка от Специализираната прокуратура съобщават, че твърденията в изявлението на Асен Василев са неверни, грубо погазват принципа на разделение на властите и върховенството на правото и представляват политическа намеса в дейността на съдебната власт.

Не отговарят на истината твърденията на г-н Асен Василев, че посочената от него щетата за бюджета е установена през лятото на 2021 г., когато е била уведомена българската прокуратура. Не е вярно и че прокуратурата не е предприела никакви действия, за да бъдат защитени интересите на данъкоплатците.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай