Напрежение. Демерджиев скастри Петков

След интервю на съпредседателя на ПП

Напрежение. Демерджиев скастри Петков | StandartNews.com

Иван Демерджиев коментира интервюто на съпредседателя на ПП Кирил Петков в „Лице в лице“. В него той каза, че Кирил Ценкин е управлявал огромен брой хора в НСО с безспорен авторитет и че неговата експертиза в МВР ще бъде безценна. 

„За сведение на експремиера Кирил Петков, огромното количество хора, които е управлявал новият заместник-министър на МВР г-н Ценкин в НСО са ДЕСЕТ човека. Не може да назначаваме своите шофьори, фризьори, готвачи и градинари на постовете заместник-министри и да твърдим, че действаме принципно, съобразявайки единствено качествата и компетенциите на кандидатите“, написа бившият вътрешен министър във Фейсбук.

По думите на Демерджиев това е много лош знак към хората в и извън системата и много лош подход, който гарантира провал.

Той коментира и твърденията на Кирил Петков, че ПП са вкарали текста за разследване на главния прокурор в Плана за възстановяване и устойчивост и са посяли съдебната реформа. 

„Прави много лошо впечатление, когато не признаваш стореното от другите и техните постижения. Още по-лошо впечатление прави обаче, когато се опитваш да си припишеш чужди заслуги. Много представители на управляващата политическа сила (последно г-н Кирил Петков в интервю от днес) от повече от месец се опитват да внушат, че са вкарали една или друга реформа в Плана за възстановяване и устойчивост, в частта му, касаеща съдебната реформа и борбата с корупцията. Истината е, че в тази му част ПВУ беше пренаписан в актуалния му вариант от мен, в качеството ми на зам.-министър и министър на правосъдието. Лично аз и вицепремиерът Атанас Пеканов водихме преговорите с ЕК и ги убедихме, че това са правилните и работещи реформи“, пише още Иван Демерджиев във Фейсбук.

Демерджиев посочва, че всички законопроекти в тази част на ПВУ са били внесени в МС по времето на последните две служебни правителства от екипа на Крум Зарков и са приети и внесени в Народното събрание именно от техния Министерски съвет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай