Над 5000 посрещнаха Бойко на Античния театър

Пълна мобилизация за изборите поиска лидера на ГЕРБ

Над 5000 посрещнаха Бойко на Античния театър | StandartNews.com

Пловдив. Над 5000 симпатизанти на ГЕРБ посрещнаха лидера на партията Бойко Борисов за откриване на предизборната кампания на Античния театър в Пловдив.

5 минути преди да пристигне, водещият обяви, че Борисов идва и нагорещи публиката. Народът стана на крака в очакване на лидера на ГЕРБ и зам.-председателя и шеф на предизборния щаб Цветан Цветанов.

Борисов бе посрещнат с хляб и мед, след което девойката обходи с погачата и всички водачи на листи на ГЕРБ, които се събраха на амфитеатъра. Откриването започна с филм за всичко, което ГЕРБ е свършил по време на мандата. След това Цветанов представи пловдивската листа на партията.

За Станишев

Станишев беше кукла на конци при Доган, сега иска да е кукловод. А Орешарски - да му е кукла. Но те не се готвят да управляват. Тях ги е страх, каза Борисов. Единственото, което могат да правят, е подривна дейност, и цялата им история е такава. За три години и половина в Пловдив - мога да покажа всяко нещо, което сме правили, и колко пъти съм идвал тук, докато стане, отсече той.

За опонента

Борисов се възмути от обещанията на БСП. Лъжат безобразно - ще вдигнем заплатите и пенсиите. Как ще ги вдигнеш, откъде ще дойдат пари, попита той. Единственият шанс да избегнем катастрофата е победа на изборите. Оставим ли правителство, което да бъде на националното съгласие, спасение, или на гражданите не е решение, според лидера на ГЕРБ.

Чух Румен Петков да говори - пак щели да строят "Белене". 2010 година, по наше разпореждане са проверени трите ЕРП-та. Ако е имало прокуратура тогава, още тогава щяха да бъдат наказани. Една прокурорка, крила нещо. Хората искат от нас отговорност. Нашата работа е да занесем направените проверки от финансовия контрол. На 8 февруари 2013 година излезе повторната проверка; истински се надявам, че сега новият главен прокурор е от Пловдив и като истински пловдивчанин ще се върне назад и всички тези хора ще намерят място в съдебните зали - да обяснят къде как и защо са прикрили тези следи. Всички очакват - ние да победим, каза Борисов.

Без коалиция с БСП, с ДПС и с Атака

Множеството започна да скандира "победа", но Борисов ги прекъсна, за да каже - какво се очаква и какъв е сценарият. Колкото и да са черногледи и техните социологически агенции да искат да ги изкарат колкото нас, е видно, че сме по-добри. Целта е - колкото може по-малко да е нашата победа. Тогава - какво ще се случи - не може да правим коалиция с БСП, не може с ДПС, не може и с "Атака". Ако се случи едно от нещата, които "Атака" предлага, ще изпаднем в тотална изолация от Брюксел. Ако е имало толкова злато, сребро, Тодор Живков щеше да позлати България, каза Бойко Борисов.

Лесно се говори, когато няма да изпълниш нищо. Както БСП сега обещава и говори, но казва, че всичко, което обещава, ще го направи в края на мандата. Ние вече изядохме дървото така - вдигнаха пенсиите в края на мандата, ние ги плащаме четири години. В злобата си нямат какво друго да ни кажат; виждате магистралите. Слагат се мантинели, довършват се. Поне три пъти повече сме построили от тях, каза Борисов. И добави - не им е мило за държавата.

За гражданското общество

Борисов се изуми и от разделението на граждани и политици. Политическите партии какво са - и те са граждани. Не мога да схвана тази игра на граждани и не граждани. Какво, ако си партия, не си гражданин ли? попита риторично той. Стратегическата цел на противника е да ни бие и после пак да дойдем на власт, обяви лидера и поиска пълна мобилизация, "защото в противен случай може да има нови избори и на тях пак да се повтори същото".

Фискалният резерв - 5 млрд.

Днес имаме информация от Брюксел, преди изборите ще имаме над пет милиарда и кусур фискален резерв, съобщи на множеството Борисов.

БСП също няма да направят правителство. Ахмед Доган е изключителен играч, той е явление в българската политика и много добре знае, какво ще му се случи, ако направи правителство, посочи Бойко Борисов.
"Атака" не може да ги подкрепя. В тази криза нито едно обещание те не могат да изпълнят. Знаете и с фондовете какво се случва, когато дойде Станишев - батко, братко, чичо, леля и заварваме всички фондове спрени. Ние сме донесли десет милиарда, преди изборите ще имаме над пет милиарда и кусур фискален резерв. А тези пари са вложени в българската структура. Ако някой ти дава пет милиарда, а като нация трябва да отделим един милиард, не трябва да губим тази възможност. Всичко това остава за българите.

Магистралите, за които толкова ни ядат, само 20 % от тях плащаме българите. Сега онези, белите хора ни казват - ето ви 80 % от парите, дайте 20 и ние – не, каза още Бойко Борисов.

Час преди събитието Пловдив бе заварден от полиция, а Античният театър охраняван като Ватикана. До местата на античното съоръжение публиката бе допускана само след като минат през скенер. За доброто настроение на симпатизантите на ГЕРБ се погрижиха Мария Илиева, Веселин Маринов, Поли Генова и Любо. В порграмата бяха включени и ансамбъл "Българе". Водещи бяха Ева Паунова и Робърт Янакиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай