На какво ще станем свидетели? Говори Балабанов

Той коментира Гешев, Сарафов и бюджета

На какво ще станем свидетели? Говори Балабанов | StandartNews.com

Може би Иван Гешев търси доверието на българския избирател, тъй като това според нас това е заявка за политическа кариера. Съмнявам се обаче да бъде получено едно такова доверие, защото много късно започна да припознава Левски в себе си. Така в "Още от деня" Станислав Балабанов от "Има такъв народ" коментира днешното емоционално изявление на Иван Гешев за графика на дълбоката държава, за крадливи партийни лидери, за това, че кражбите и корупцията са се превърнали в държавна политика.

Балабанов отбеляза, че бившият главен прокурор три години е имал възможност да говори, да предприема действия, дори да осъществи арести, да осъществи практична дейност от страна на прокуратурата, което той не направи.

"Визирам Бойко Борисов, който нямаше имунитет и не беше народен представител. Т.е. Иван Гешев започна да говори срещу собствените си създатели, но много късно и ние затова от "Има такъв народ" казвахме, че смяната нищо няма да промени, защото е важно да се промени системата. С нереформирана прокуратура да махнеш единия и да сложиш другия не е гаранция за независимост на властите и не съм убеден, че с г-н Сарафов ще имаме тази необходима независимост в момента", допълни той.

Балабанов заяви още, че държавата не е излязла от политическата криза и е на абсолютен автопилот, "само че пилотите са с две леви ръце и не знаят какво да правят в този самолет".

Прогнозира, че само след месец ще сме свидетели на изключително тежки дебати в пленарна зала по отношение приемането на редовен бюджет. Акцентира, че има много факти, които показват, че Асен Василев не разбира от бюджетиране.

Не се съгласи с твърдението, че "Има такъв народ" само критикува. Балабанов припомни, че тяхно предложение е главният прокурор да се избира пряко от хората, както се избира и президентът на страната.

"Ние сме и за децентрализация в прокуратурата, но не и за тоталното махане на главен прокурор", обясни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай