Място на секция скара членове на СИК

Място на секция скара членове на СИК | StandartNews.com

До напрежение в СИК в сатовчанското село Туховища в деня за размисъл се стигна заради мястото на секцията. Част от членовете и жители на селището пуснали жалба до вр. и. д. кмет Илхан Карагьозов, че помещението на стола в училището не може да се отоплява добре и е трудно за охрана.

„Наша комисия се увери, че това е така и издадох заповед изборната секция да се разположи на втория етаж на Младежкия дом в селото. ОИК-Сатовча обаче отмени моята заповед и секцията остава в училищния стол", каза Карагьозов.

Това стана след внесена жалба в ОИК от голяма политическа партия в Сатовча срещу неправомерните действия на временно изпълняващия длъжността кмет на общината. Нарушен е чл. 10, ал. 1 от Изборния кодекс, според който мястото за гласуване следва да бъде достъпно за избирателите, които имат затруднения със зрението, както и за тези избиратели, които имат затруднения в придвижването.

Помещението в Младежки дом се намира на втория етаж на сградата и има дълго стълбище за изкачване, а и е близо до кафене, което ще затруднява нормалното и спокойно протичане на изборния ден, посочили в жалбата си. Тя е одобрена от ОИК – Сатовча, а заповедта е отменена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай