Четвъртък,

Мустафа Карадайъ : Поемаме ангажимент да спрем обедняването!

От: Редактор -
740
Мустафа Карадайъ : Поемаме ангажимент да спрем обедняването!
A
A
A

ДПС поема конкретни ангажименти, за да се спре обедняването на хората, което е най-големият им проблем. Време е дневният ред на хората да бъде дневен ред на НС. Това ще стане само ако ДПС е част от мнозинството на Народното събрание, което ще излъчи редовен кабинет, които да решава проблемите на хората. Време е за ДПС!

Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ при закриването на кампанията в село Рибново, малко след като откри паметна плоча в памет на героите на демокрацията от 1964 година.

На събитието присъстваха заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев, който е водач на Великотърновската листа и втори в листата за Благоевград, евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Вели, експертът по социална политика д-р Хасан Адемов, кметове, общински съветници, областни, общински лидери на ДПС от Родопите, както и хиляди симпатизанти на ДПС. Водач на листата е Делян Пеевски.

Героите на Рибново платиха с живота си, здравето си и свободата си цената на днешната демокрация, която имаме и целият свят трябва да знае за тези героични събития - в името на честта и достойнството, в името на съхраняване на културата и традициите на нас, родопчаните, заяви Карадайъ.

Тук, в Рибново, в този паметен ден, в свещения месец Рамазан, когато празнуваме рождения ден на обединителя д-р Ахмед Доган, който посочи пътя за развитие на страната ни, няма да даваме празни обещания и надежди, а ще поемем ангажименти за решаване на проблемите на хората, каза председателят на ДПС.

Той обяви и останалите приоритети на ДПС наред със спиране на обедняването:

Поемаме ангажимент, ако участваме във властта, за ефективно и целенасочено използване на целия ресурс на ЕС, предвиден за България. Също така за ефективно и целенасочено подпомагане на уязвимите групи от населението, достъпно здравеопазване, качествено образование, предвидима среда за развитие на бизнеса, съдебна реформа, но не със смяна на персони, а такава, която да гарантира независимостта и ефективността на съдебната власт.

Приоритет за нас ще е развитието на регионите с фокус към малките населени места и малките общини, както и спешни антикризисни мерки и стартиране на Стратегическия план за земеделие, с приоритет на малките земеделски производители, животновъди и преработватели, заяви Карадайъ.

Той припомни мотото на кампанията - Разум, отговорност и диалог.

С разум чухме проблемите на хората, с отговорност поемаме ангажимент за изпълнението им. В диалог трябва да намерим устойчивите политически формули за решаване на проблемите. Затова е време за разум, отговорност и диалог. Време е дневният ред на хората да стане дневен ред на НС и на следващия кабинет.

Време е за ДПС, в името на обединението, за бъдещето на децата и внуците ни, за развитието на страната, призова Карадайъ.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com