Мустафа Карадайъ: Да си депесар е гордост!

Когато някой става министър в нарушение на Конституцията, хората от театъра не протестират, каза лидерът на ДПС

Мустафа Карадайъ: Да си депесар е гордост! | StandartNews.com

Да си депесар е гордост! Това заяви председателят на Движението Мустафа Карадайъ в интервю за bTV. Така той коментира казуса в Народния театър с протестите на режисьора Александър Морфов срещу пиара на културната институция Велислава Кръстева.

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ изобличи истериците в парламента. Тежки думи

Аз нямам ли право да работя в театъра, попита Карадайъ. И заяви: Някой е решил да протестира, защото друг е депесар. Депесарят няма ли право на работа? 350 000 души гласуват за ДПС. Какво да ги правим - да ги изселим на Марс, на Юпитер? Г-жа Кръстева не е в нарушение на законите, напротив. Но когато някой става министър в нарушение на Конституцията и законите на страната, не ги видях тези хора от театъра да протестират, и вас не видях да протестирате, отговори Карадайъ на водещата Мария Цънцарова.

Когато става въпрос за депесар, това е лошо, така ли? Да внушавате, че депесар е нещо лошо, не е правилно. Най-доброто нещо в последните 30 години в България се нарича ДПС, създадено от д-р Доган. Александър Морфов е творец, но с политическата му реакция не съм съгласен. Да си депесар е гордост, не е проблем, категоричен бе Карадайъ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай