МС дава пари за проектите по спрените европрограми

МС дава пари за проектите по спрените европрограми | StandartNews.com

София. Правителството днес ще вземе решение, с което да се преодолее кризата заради спрените плащания по Оперативни програми "Околна среда" и "Регионално развитие", информира БНТ. Осигурява се финансиране с национални средства до 750 млн. лв., които ще бъдат възстановени след възобновяване на програмите от Брюксел. Липсата на пари поставя под риск реализацията на проектите за програмния период 2007-2013 г.

Предстои правителството да одобри проекта на новата оперативна програма по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. С парите ще се осигурят индивидуални пакети от хранителни продукти, както и подкрепа за обществените трапезарии, за да работят целогодишно. Първоначално за програмата ще се осигурят 30 млн. лева от националния бюджет.

Министрите ще разгледат предложението за обявяването на Рилския манастир за обект с национално значение. В дневния ред на кабинета са включени решения за осигуряване на средства за разплащане на строителството на магистралите "Хемус" и "Марица", за ремонтни дейности на училищни сгради и за съдебната система.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай