Понеделник,

МС с два варианта срещу поскъпването на тока и парното

От: Агенция Стандарт -
МС с два варианта срещу поскъпването на тока и парното
A
A
A

Временната комисия за въпросите с енергийната криза и предложение за справяне с нея може да поиска прегласуване на решението за нлагане на мораториум върху цените на тока и парното за бита. Това обяви на брифинг в Министерския съвет шефът на кабинета Лена Бориславова.

„Това, което се случи днес в зала - да бъде приет мораториум по предложение на ГЕРБ, трябва да уточним, че бе повод и плод на едно смислово противоречие в предложението, отправено в НС. Комисията ще има задача да преразгледа и изготви доклад за това дали решението не се налага да бъде прегласувано. Неясен до момента е текстът. От новата коалиция заставаме зад идеята, че по подобен начин - некомпетентно, макар и от опитна опозиция, да бъдат налагани мерки, които могат да доведат до по-голям хаос”, добави Бориславова.

Бориславова уточни, че днес в Министерския съвет са проведени срещи с министерствата на финансите и енергетиката относно енергийната криза.

„Двата варианта, които трябва да бъдат обсъдени на експертно ниво, са за временно ограничаване правомощията на КЕВР да актуализира цените от 1 януари 2022 г. по начин, по който да се избегне ново покачване, или предприемане на законодателни изменения в Закона за енергетиката, така че да има по-добър контрол и прозрачност в интерес на обществото, запазвайки независимостта на контролния орган”, уточни шефът на кабинета на Кирил Петков.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички