Събота,

МС реши! Какво изпращаме на Украйна

От: Агенция Стандарт -
860
МС реши! Какво изпращаме на Украйна
A
A
A

"МС реши да се предоставят безвъзмездно на правителството на Украйна помощ за защита на нейните граждани, която представлява средства за индивидуална защита, а именно - 2000 каски и 2000 бронежилетки, които ще бъдат отпуснати от наличните количества със съдействие на Министерството на отбраната."

Това съобщи говорителят на кабинета Лена Бориславова.

"През последните няколко седмици беше събирана информация с какъв точно ресурс разполага българската армия и как да бъдат предоставени тези средства за индивидуална защита на граждани на Украйна, така че да може България да подпомогне населението в този изключително тежък момент", каза още тя

"Тази мярка надгражда хуманитарната и другата помощ от страна на правителството", посочи Бориславова.

"България беше една от първите държави, които сезираха наказателния съда в Хага за престъпленията, извършени от Русия на територията на Украйна", посочи говорителят на кабинета.

"Това се случи още на 3 март. По-късно, на 24 март, България беше една от първите държави, които откликнаха на призива на съда в Хага за осигуряване на допълнителна финансова помощ за разследване и осъждане на военните престъпления. Предстои решение на МС за отпускане на допълнителна финансова помощ в тази връзка", заяви Бориславова.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички