МРРБ представи електронния си регистър

МРРБ представи електронния си регистър | StandartNews.com

София. Електронен регистър представи Министерство на регионалното развитие. Той е разработен във връзка с информационната стратегия за регионално, общинско и градско управление, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Регистърът осигурява информация, достъп и активно участие на различни групи в сферите на регионалното развитие, електронното управление, архитектурата и градоустройството, инфраструктурата, устройствени планове, инфраструктурни проекти и геозащита, ВиК сектор, обновяване на жилища, образование, здравеопазване, административни услуги, младежки дейности, спорт и туризъм. На разположение на заинтересованите лица е и информационен бюлетин, обясняват от МРРБ.

Регистърът предоставя възможност за проучване на мнения и становища по редица теми, като по този начин дава възможност на администрацията на Министерството на регионалното развитие да бъде в по-тясна връзка с гражданите. Той е разработен по проект „Усъвършенстване на управлението на националната политика за развитие на електронното управление чрез разработване на Секторна информационна стратегия за регионално, общинско и градско управление и въвеждане на механизми за консултация и координация на МРРБ и останалите въвлечени в процеса страни за постигане на синергия на проектите на национално, регионално и местно ниво". Бенефициент по проекта е МРРБ. 477 799 лв. са осигурени за изпълнението му, отпуснати по Оперативна програма „Административен капацитет".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай